Rivstart

Rivstart

Under veckan som nu har passerat har vi rivstartat renoveringen! Mer eller mindre iallafall. Det går inte jättesnabbt när man även jobbar och har småbarn. Helgen gav dock bra utdelning. Fasaden på den ena långsidan är riven och delvis uppreglad för att vi ska kunna tilläggaisolera. Under kvällarna i veckan som kommer kanske vi även hinner isolera och sätta på vindduk och spikläkt där. Isåfall är det bara att invänta fasadpanelen och fönster. Men innan fasaden kan sättas upp måste den ju levereras och målas…. Vi har en bit dit.

Anledningen att vi valde att börja på den ena långsidan är att vi har ca 1,5 meter taksprång på just den sidan så den är väl skyddad från nederbörd. Det var lite pyssel i början att komma fram till hur vi skulle regla för de nya fönstren. Det är bara ett ”fönsterhål” som tillkommer, i övrigt befintliga placeringar men de nya fönsterna kommer vara 1,20 höga mot dagens 1,30.

Vi har även rivit de platsbyggda garderoberna och innergolven i dagens sovrum. Under själva golven visade det sig ligga någon råspont. Så den får nog ligga kvar. Ett jädrans pyssel och tidsfördriv att riva upp allt det om det inte behövs. Den stora frågan nu är vilken höjd vi ska lägga tillbyggnadens golv på så att det inte blir någon nivåskillnad till den befintliga byggnaden. Det ska vi nog klura ut, men vi måste snart bestämma oss så vi kan påbörja grunden, lite singel har ju levererats nu.

Och så var det det där med kök då. Jo, vi har beställt ett kök. Från IKEA. Det blir ett U-format kök. Vi har en murstock i det som ska bli köket så den måste vi ta hänsyn till. Så murstocken blir i ena hörnet på Uet liksom. I den ena vinkeln får vi 1,6 meter bänkyta som är tillgänglig från båda sidor, som en köksö. Och på den ytan har vi varken spis eller vask, så det är bara bänk liksom. Så skönt det kommer bli med så mycket plats!

Elin kapar
Framsidan
Singel

Kommentarer är stängda.