Murning av grund

Murning av grund

När det är långhelg borde man hinna mycket. Men efter både midsommarfirande och bröllop så har vi bara haft en riktig renoveringsdag. Micke, bror och pappa har förberett inför murning och sen murat upp grundmuren till tillbyggnaden. Riktigt spännande att se hur tillbyggnaden börjar ta form! Svårt att föreställa sig i förväg hur stort det kommer bli när man bara har ett mått på en ritning. Tror att det blir riktigt bra med den storlek vi valt, ca 4,4 x 5,4 m. Hade vi valt att bygga större hade det nog sett klumpigt ut eftersom den befintliga byggnaden inte är så stor. 

Eftersom vi har källare i den befintliga delen av huset, och därmed ganska mycket sockelvisning, så kan vi inte göra en vanlig platta på mark om vi inte vill ha nivåskillnader mellan den befintliga och nya delen. Nivåskillnader är både klumpiga och inte tillåtna om man ser till byggreglerna. Och vi ville inte ha torpargrund/krypgrund på grund av de är lite mer osäkra ur fuktsynpunkt. Så det blir en yttermur av murblock och sen kommer vi fylla upp den innanför med makadam och isolering för att sedan gjuta en platta innanför muren. Har inte hittat så mycket info om detta sätt att bygga, men det blir nog bra! 

Har också fått hjälp av mamma/svärmor att bringa lite ordning på pappersfronten nu när vi är företagare också i och med gårdsköpet. 

Så vi har, trots den korta helgen, kommit ytterligare en bit på vägen 🙂

DSC02211

Fönster levererades tidigare i veckan också, så nu kan vi fixa klart fasaden på husets framsida.

DSC02107

Kommentarer är stängda.