Dörren bortplockad

Dörren bortplockad

Nu är snart två sidor av huset klara, det vill säga tilläggsisolerade, fönsterhålen justerade och fasadpanelen på plats. Än så länge har bara dörren på kortsidan kommit på plats igen och ett fönster. Men nu börjar vi verkligen se hur det kommer se ut. Det blir en helt annan stil på huset. Mycket mer lantligt och det är vi nöjda med. 60-talshus med tegel på kortsidorna passar inte riktigt oss.

Såhär ser huset ut från en vinkel där renoveringen ännu inte blivit påbörjad:

DSC02397

Och såhär ser det ut från den renoverade vinkeln:

DSC02400Verandan är alltså plats och även räcket vid källartrappan. Dörren som fanns på husets långsida har vi plockat bort och satt igen, eftersom vi bara ska ha en riktig entré på denna våning. Där kommer nu istället finnas ett fönster till ett blivande sovrum. Vi är riktigt nöjda så här långt! Resultatet framgår kanske inte riktigt med tanke på bockar och maskiner som står i vägen.

Snart är det dags att påbörja tillbyggnaden också. Det är det mest avancerade. Där ska ju allt göras från grunden, med golvbjälklag och stomme och takstolar… Men det ska nog gå bra det också. Det viktigaste är att vi får upp ett tätt hus, sen kan vi jobba lite mer i lugn och ro invändigt.

Trevlig sommar alla!

Kommentarer är stängda.