Mer tillbyggnad

Mer tillbyggnad

Arbetet med tillbyggnaden har fortgått under veckan. Främst har vi jobbat på att regla upp långsidorna, liggandes, för att idag resa väggarna. Så nu är en och en halv långsida på plats. Den andra halvan av den ena långsidan ska byggas nu i det närmaste, men vi valde att bygga den sidan i två sektioner eftersom blir ett 2,7 meter brett parti med fönster och fönsterdörr. Vi behöver göra vissa förstärkningar i konstruktionen. I väggarna har vi gjort urtag för limträbalken som ska avväxla takstolarna i den befintliga byggnaden. Vi ska ju öppna upp mellan nya och gamla delen. 

Igår hade vi hjälp av Ida för att riva resten av fasaden på baksidan. Det tog ganska många timmar. Så nu har vi börjat regla upp den väggen också för att tilläggaisolera. Tack för hjälpen Ida! 

Och häromdagen la Micke ca fem timmar på att försöka sönderdela en stor sten som givetvis befann sig just där vi ska lägga dränering- och dagvattenledningarna. Varför ska det vara så stenigt i Småland!? 

Kommentarer är stängda.