Köksuppsättning

Köksuppsättning

Under helgen blev vi klara med innertaket i tillbyggnaden. Så ljust det känns nu, jämfört med byggplasten som tidigare syntes. Har därför också börjat fundera på vad vi ska ha för tapeter i vardagsrummet/köket. Vi har kollat på Boråstapeters Linen. Enfärgade men med struktur så det blir lite liv i dem. Vi får se vad det blir, men har tex kollat på en varm ljusgrå nyans. 

Nu har vi påbörjat att sätta upp köket också. Ikeas beskrivning var väl inte helt lätt att tyda när vi skulle komma fram till vilken höjd skenan, den som skåpen ska hänga i, ska sitta på. Så vi räknade lite på det men fick slutligen testa att sätta upp skenan och testhänga ett skåp. Våra överskåp ska gå hela vägen upp till taket, både för att maximera förvaringen, men också för att vitrinluckorna vi valt inte fanns till lägre skåp.

Även om skåpet ska gå ända upp till taket så kommer det i slutändan inte göra det. Det blir minst fem, eller snarare sju-åtta, millimeter springa mellan skåpstommen och taket för att man ska kunna haka på fästena i skåpet på väggskenan. Vilket egentligen är bra, så man slipper eventuellt problem med att skåpsluckan hela tiden skrapar i taket. Det absolut minsta måttet man kan sätta skenan på från taket:

Ikea har antingen räknat på att man ska kapa skenan på många ställen och bara sätta precis vid fästena, eller skickat med för lite skena. Vi kommer behöva köpa till en paket. Nu är iallafall två skenor uppe:

En reaktion till “Köksuppsättning

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.