Kök och golv

Kök och golv

För två veckor sen började vi sätta upp det nya köket. Stommarna var inga problem att få ihop och eftersom det är ett ikea-kök ska stommarna hängas upp på väggen i en skena. Skenan till överskåpen gick relativt smärtfritt att få upp, men det var inte helt självklart på vilken höjd den skulle monteras. Det blev nu en springa på kanske 7-10 mm mellan överskåpen och taket. Närmare än så går inte att komma. Nedan ses Micke fixa till ett skåp som vi specialanpassat lite. Vi har gjort det smalare för att få plats mellan de andra överskåpen och murstocken. Det blir en öppen hylla där vi tänker ha lite kokböcker i första hand. 

De senaste två helgerna har vi tagit det lite lugnt på byggfronten. Men vi har pysslat lite i veckorna istället. Bland annat har vi rivit upp lite golv i gamla köket och plockat bort ett par köksskåp. Så det är lite rörigt nu i köket.. 
Eftersom de som byggde huset var väldigt förtjusta i att spika så hade vi ungefär en miljon spikar att spika i när vi rivit upp golvet. Tur vi fick hjälp av spikningsexperten Alvin! Men sen hade vi lika många till i taket när vi rev det också. Och dit når inte Alvin. Tusan… 

Vi har också satt upp resten av bänkskåpen i nya köket och monterat bänkskivorna. Igår sattes de första luckorna upp. Så skåpen behöver torkas ur och hyllplanen komma på plats, sen kan vi börja plocka över lite grejer från gamla till nya köket. Då slipper vi gå ner med allt i källaren och sen bära upp det igen. 

Idag har NYBE varit på plats för att kolla in det blivande badrumsprojektet. Han ska återkomma med kalkyl och sen förhoppningsvis dra igång om ett par veckor. Lär ju inte bli en billig historia. Men det kan man ju inte vänta sig heller eftersom hela badrummet blir nytt i princip. Det känns iallafall skönt att lämna över ett helt moment till någon som gör det snabbare och bättre än en själv. Vi ska göra lite val och sen sköter de resten. 

Kommentarer är stängda.