Trädgårds- och skogsskafferiet

Trädgårds- och skogsskafferiet

Plötsligt blev det väldigt kallt ute, så igårkväll täckte vi de frostkänsliga växterna i grönsakslandet med fiberduk. Tyvärr verkar det inte har hjälpt, både bönor och squash ser riktigt risiga ut. För att inte squashen skulle bli dålig därute så plockade vi in de som var mogna. Bra skörd, gav ungefär 2,5 kg musselsquash och 1,7 kg vanlig squash.

Var även ute en kort sväng för att plocka lite svamp, kom hem med en hel del! En kort sväng i skogen resulterade i en lång stund vid bänken för att rensa innan svampen bars ner i källaren för att torka i pannrummet.

Och för att se till att vi verkligen hade fullt upp att göra hela kvällen så passade vi på att rensa, grovhacka och frysa in ännu mer persilja. Nu har vi nog så vi klarar oss ett bra tag. Persiljan växer verkligen så det knakar i år!

Over and out!

Kommentarer är stängda.