I pannlampans sken

I pannlampans sken

Igår kväll planterade jag vitlök. Har inte odlat det tidigare, så blir spännande att se vad som händer framåt våren. Känns ju helknasigt att gå ut med pannlampan i flera minusgrader och stoppa ner lökarna i landen. Kylan kom lite plötsligt, så det kändes så illa tvunget att få ut lökarna nu. Jag funderar på om jag satt dem för djupt, eller kanske för grunt!? Jag vet inte alls. Jaja, det märker vi så småningom.

Jag beställde totalt sex vitlökar och räknade med att det skulle bli sådär 60 klyftor. Men icke. De vi beställde av hade skickat med några extra, så totalt 150 klyftor blev det istället. Med lite flyt får vi alltså 150 vitlökar nästa år. Vi kommer mer än väl att klara årsbehovet isåfall.

Vi valde två olika sorters vitlök, en medeltidig med hög avkastning och en sen med god lagringsförmåga. Så förhoppningsvis ska vi kunna lagra vitlök till nästkommande sommar.

Kommentarer är stängda.